Skip to content

Over ons

About Us

Geschiedenis

De Sociale Dienst Limburg is grotendeels ontstaan als reactie op de concurrentie en overlap tussen de verschillende goede doelen en instanties in grote delen van Limburg in Nederland. Het algemene gebrek aan samenwerking tussen organisaties leidde niet alleen tot dubbel werk, maar bracht ook met zich mee wat destijds werd gezien als willekeurig geven. Er werd onvoldoende gedetailleerde aandacht besteed aan het onderzoeken van de claims en behoeften van potentiële klanten.

Het was vaak de menselijke zwakte van de maatschappelijk werkers die hieraan debet was. Zonder training, en vaak zonder adequate voorbereiding met betrekking tot de doeleinden van de samenleving die zij dienden, werden deze goedhartige, enigszins sentimentele werkers maar al te vaak overvallen door schijnbaar leed dat zij als vanzelfsprekend verlichting gaven. Dit werd gedaan om het beste inzicht te geven in het gebrek aan discriminatie, maar soms werden er minder waardevolle motieven aan toegeschreven.

De Sociale Dienst Limburg ontwikkelde banden met de hogere kringen en hielp bij het opzetten van soortgelijke instanties in verschillende delen van Nederland. De nadruk ervan op organisatie en op onderzoek, wanneer gekoppeld aan begrippen als de verdienstelijke en onverdiende armen, en de betekenis van individuele verantwoordelijkheid.

“Je kunt niemand de ladder op duwen, tenzij hij of zij bereid is te klimmen.”

Nicolas Arrieta, onze oprichter

Hij is een grondlegger die de werelden van de wetenschap omarmde op het moment dat ze onderscheidend werden. Eén van de meest geleerde mannen van zijn tijd.

About Us

Onze professionals

Regisseur

John Smith

Regisseur
Projectleider

Patrick Wijnands

Projectleider
Manager

Meggie Penn

Manager